Informationsbrev - Sommar 2022 Brf Markan.

 

Hej alla boende,

Nu är äntligen värmen påväg och här kommer lite information till er vad som kan vara bra att tänka på under sommaren.

Rökning:

Enligt 6 kap. 2§ lag om tobak och liknande produkter (2018:2088) så är det förbjudet att röka på lekplatser dit allmänheten har tillträde. Lagen säger att förbudet ska informeras tydligt genom skyltning. Skylt om rökförbud finns uppsatta och om någon röker där rökning inte är tillåtet får personen avvisas från platsen.

Grillning:

Vi vill påminna om att det inte är tillåtet att grilla med kol- eller gasolgrill på balkongerna eller uteplatserna av säkerhetsskäl. Däremot är det tillåtet att använda el grill. Regler för grillning finns i våra ordningsregler som finns på vår hemsida.

Grillning med kol- eller gasolgrill på gård är endast tillåtet minst 1 meter från närmaste byggnadsdel. Detta enligt Brandskyddsföreningens rekommendationer. Tänk på att iaktta försiktighet och visa hänsyn till andra boende som kan få grillrök in till sig vid all form av grillning. Följ alltid brandförsvarets regler när det råder eldningsförbud.

Den som grillar är ansvarig för att grillningen sker på ett säkert sätt. Den som grillar är också ansvarig om det uppstår skador i samband med grillningen.

Miljörum:

Vi vill be alla att respektera reglerna för vårt miljörum. Platta till och ta isär kartonger samt wellpapp. Överfyll inte kärlen eller ställ saker vid sidan av, allt sådant ger oss ökade kostnader vid tömning. Är kärlet fullt, finns det återvinningsstationer i området att nyttja.

Vid flera tillfällen har kärlet för grovsopor fyllts med t.ex. felaktigt avfall eller stora emballage. Den typen av avfall ska inte slängas i vårt miljörum utan var och en ska själv köra iväg sådant till en återvinningscentral (du hittar närmsta återvinningscentral på srvatervinning.se) Syftet med kärlet för grovsopor är att kunna kasta mindre saker som t.ex. skor eller keramik som inte hör hemma i någon av de andra kärlen. Ovanför varje kärl finns information om vad som ska slängas i kärlet.

Vi vill också passa på att önska er alla en glad sommar!

Vänligen Styrelsen Brf Markan