Informationsbrev - Höst 2022 Brf Markan

Hoppas sommaren har bjudit på sol och ledighet. Nu är hösten här och här kommer information om vad som är på gång i bostadsrättsföreningen Markan.

Städdag.
Vi vill påminna om att den 30 oktober mellan klockan 10:00 - 12:00 är det städdag och vi tillsammans gör i ordning och fint i vår förening! Mer information finns på hemsidan och på anslagstavlan i entrén. 

Hemsidan.
Vi vill slå ett slag för vår uppdaterade hemsida markan.bostadsratterna.se. Här publicerar vi nyttig information för alla boende så kika gärna in där! Styrelsen jobbar aktivt med att kunna erbjuda boende framöver informationsbrev direkt till sin mejl via hemsidan. Har du ett förslag eller kanske ett önskemål om vad du tycker borde publiceras på hemsidan, skicka gärna ett mejl till brfmarkan@gmail.com

Avgiftshöjning på månadsavgift och parkeringsavgift.
Styrelsen har beslutat en avgiftshöjning på 6 procent för samtliga lägenheter och parkeringsavgiften kommer höjas till 425 kronor i månaden. Detta kommer att träda i kraft januari 2023.

Fokusgrupp.
Undersökningen av intresset för ladd stolpar som vi skickade ut tidigare i år var stort hos er boende och styrelsen vill därför bjuda in er boende till en fokusgrupp, där ni boende och minst en styrelsemedlem tillsammans diskuterar och kommer med förslag och alternativ som kan vara passade för föreningen. Är du intresserad eller har andra frågor gällande just fokusgruppen kan du mejla brfmarkan@gmail.com med rubriken “fokusgrupp”

Problemet med trådlösa kontakter.
Styrelsen har drivit på ärendet kring problemet med de trådlösa kontakterna och att komma fram till en lösning på problemet. Vi har i dagsläget kontakt med ett företag som skall hjälpa oss i ärendet och att komma fram till en bra lösning för alla drabbade. Styrelsen planerar att företaget ska göra en rond i samtliga lägenheter och inspektera alla trådlösa kontakter. Mer information kommer kring det när det blir aktuellt. 

Brandsäkerhet.
Nu när det börjar bli mörkare utomhus är det många som
tänder levande ljus hemma för att lysa upp höstmörkret. Vi vill
påminna om att vara försiktiga och vara uppmärksamma när ni tänder
levande ljus. Att ha en fungerande brandvarnare i bostaden är ett krav.
Brandfilt och brandsläckare är att rekommendera för att minska risken för att en brand sprider sig. 

Brandvarnare – Att tänka på!

  • Kontrollera din brandvarnare då och då. Använd test-knappen som finns på brandvarnaren. 
  • Det är viktigt att byta batteriet i brandvarnaren enligt de rekommendationer som finns.
  • Rengör brandvarnaren en gång om året med hjälp av en dammsugare.
  • Om brandvarnare ger ifrån sig larm utan anledning kan det vara dags att rengöra den, byta batteri eller byta hela brandvarnaren. 

För mer information: www.msb.se/sv/rad-till-privatpersoner/

Vänligen,
Styrelsen Brf Markan.